Dit zijn de vloertrends in 2023!

Dit zijn de vloertrends in 2023!

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Op alle vlakken maken we een nieuwe start en misschien hoort daar voor jou ook wel een nieuwe vloer bij. Wij zetten drie trends voor 2023 even voor je op een rijtje. Dus ga je verhuizen, verbouwen of kan je interieur wel een nieuwe look gebruiken: veel leesplezier!

 

Vloertrend 1: PVC Vloeren

Wij weten het al heel lang: met PVC kun je écht alle kanten op. Dankzij de verschillende prints en kleuren leg je letterlijk en figuurlijk een mooie basis voor de verdere inrichting.
Het meest bekend zijn de vloeren die een houtlook hebben. Je kunt dan kiezen voor uiteenlopende patronen.  Als we het hebben over trends dan kunnen we melden dat we ook in 2023 ‘de XL visgraat’ gaan zien. Tegelijkertijd winnen ook andere patronen aan populariteit.

Zo is er bijvoorbeeld de schitterende Hongaars Punt die je kunt zien als zusje van het visgraat patroon. De punten worden eenzelfde richting op gelegd. Hiermee ontstaat een strakke vloer die je zowel in een modern als klassiek interieur kunt laten leggen.
Kies je dan voor een warme kleur of ga je voor een grijze ondertoon? Mag het donker of juist heel licht? Bij DIZYN Vloeren & Trappen hebben we het allemaal en kun je dankzij onze vloerstalen heel duidelijk zien wat de verschillen zijn en wat je aanspreekt. En het leuke is; soms is dat iets heel anders dan je vooraf dacht!

 

Vloertrend 2: de industriële look

We zien al enkele jaren dat leegstaande fabriekspanden worden omgetoverd tot creatieve hotspots. De look & feel die daaruit voortkomt, komt veel terug in de horeca en gaan we in 2021 ook in woningen wat meer zien. Deze hippe trend en urban feeling kun je thuis vrij makkelijk realiseren. Uiteraard met stalen accessoires (van plantenbak tot schuifdeur) maar de keuze voor een vloer speelt hier een grote rol. Is deze stijl wat voor jou, dan kun je als het om de vloer gaat het beste kiezen voor:
 
– een gietvloer
– een betonlook PVC vloer
– een tegellook PVC vloer


Wat het beste past bij jouw huis of bedrijfspand hangt samen met veel factoren.
Je kunt denken aan de ondergrond, temperatuur, de bewoners en intensiteit van het gebruik.
Voor een kantoorpand waar de mensen veelal zitten gelden andere eisen dan voor een woning waar peuters met autootjes over de vloer racen. Maak daarom een afspraak en wij laten de mogelijkheden aan je zien!

Vloertrend 3: duurzaamheid

Je kunt je afvragen of duurzaamheid een trend is. Het is inmiddels iets blijvends en zal  – gelukkig – niet meer weggaan. We willen toch allemaal het beste voor onze planeet en de volgende generatie? Ook  in vloerenland is er bewustzijn en wordt vaak gekozen voor materialen en productie waarbij duurzaamheid voorop staat. Wij zien steeds meer bedrijven, zorginstellingen en woningcoöperaties die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen. De keuze valt dan op hardhout, wollen vloerbedekking of organisch PVC.
In onze showroom vind je genoeg duurzame vloeren. 


Interieurtrends 2023

Hoewel onze expertise ligt bij vloeren, kunnen we kort benoemen wat we veel hebben gezien in vakbladen en interieurmagazines.
Een hele trendy kleur is donkerblauw. Schitterend en sfeervol in je accessoires of op de muur. Verder zien we dat bruin weer helemaal terug is. En ook planten mogen anno 2023 niet meer ontbreken in je interieur. Opvallend veel gespot: goud en messing. Zowel in accessoires als voor producten in badkamers en keukens.
Tot slot nemen we ook de dieren mee naar 2023. Een exotisch behangetje, kandelaars in de vorm van een aap of leuke beeldjes van bijvoorbeeld een giraffe: genoeg opties voor een wild interieur!

Voor interieurtrends geldt trouwens hetzelfde als voor kleding: kies items waar je je prettig bij voelt.
Maak de keuze bewust en laat je informeren.  

Team DIZYN Vloeren & Trappen

Hulp nodig? Neem contacteer ons!

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.